Trash Sorting Trivia

Written By: Maia Bernstein - 5/13/20

We sure know that we still get confused about what can or can’t go in the compost or recycling. Now that most of us are sorting our garbage/recycling/compost at home these days, we thought that it would be fun to double check that we’re doing it correctly!

  1. True or False: It’s okay to leave stickers on produce peels when you put them in the compost.
  2. How big does a loose lid have to be in order to recycle it?
  3. True or False: It’s okay to put cardboard containers that have a shiny plastic coating on them in the recycling (like milk containers).
  4. Where should I put plastic utensils and straws?
  5. True or False: It’s okay to put paper towels in the compost.
  6. True or False: Bones from meat products should go in the trash.
  7. If the cardboard container doesn’t have a shiny plastic coating, like a pizza box or egg carton, can I put it in the compost?
  8. True or False: Single plastic bags should go in the garbage.

The Answers!

Be careful not to peek before you've finished the quiz :)

  1. True or False: It’s okay to leave stickers on produce peels when you put them in the compost. (Answer: False! Take off the stickers and put them in the garbage.)
  2. How big does a loose lid have to be in order to recycle it? (Answer: Loose lids must be at least 3 inches wide to put in the recycling.)
  3. T or F: it’s okay to put cardboard containers that have a shiny plastic coating on them in the recycling (like milk containers) (Answer: True! As long as they’re empty, clean and dry.)
  4. Where should I put plastic utensils and straws? (Answer: In the garbage!)
  5. True or False: It’s okay to put paper towels in the compost. (Answer: True!)
  6. True or False: Bones from meat products should go in the trash. (Answer: False! You can place them in the compost. But make sure to put bagged pet waste in the trash.)
  7. If the cardboard container doesn’t have a shiny plastic coating, like a pizza box or egg carton, can I put it in the compost? (Answer: Yes!)
  8. True or False: Single plastic bags should go in the garbage. (Answer: True!)

Find out more at: seattle.gov/utilities/wheredoesitgo

Back to the Blog

(206) 602-6845
2115 25th Ave S
Seattle, WA 98144

On the corner of 25th Ave S and S. Walker, next to the 2100 Building

Get Directions

© 2020 Green Plate Special